TELEPÍTÉSEK UTÁNI TILALOM!

A nagy mennyiségű betelepített ragadozó halak védelmének érdekében az esetlegesen megfogott csukát, illetve süllőt 2017 november 01 06 órától, 2017 november 05 24 óráig tilos elvinni, megtartani. A fent említett halakat kíméletes módon a lehető legrövidebb időn belől a tóba vissza kell helyezni! A tilalom a többi halfajra nem vonatkozik!

Apagy HE vezetőség

Apagy 2017.10.31

This entry was posted in Nincs kategorizálva. Bookmark the permalink.

4 thoughts on “TELEPÍTÉSEK UTÁNI TILALOM!

  • Üdvözlöm!
   Én, illetve az oldalunkon hozzászólók megszólítással és nagy betűvel kezdik kérdéseiket illetve mondandójukat. Megállapításom szerint ez az írás nem kérdés, hiszen nincs semmi jel a végén. Tehát tartalma inkább kijelentés, de szerintem nem sokan tudják értelmezni. Amit javasolnék: “Újra tervezés”
   Sz.T.

 1. Jó estét kívánok ! Csak az az egy bajom lenne , hogy szereténk ha a nem tagként érkező “kedves ” horgászokat nem tájékoztatnák (direkt vagy nem is tudom) félre arról hogy lehet e pergetni az adott nap vagy sem . Mivel minket úgy tájékoztattak a büfében hogy egyáltalán nem lehet az adott napon ragadozó halra horgászni és a nap közepén megérkeztek a pergető kollégák is (nekik persze lehetett egy ideig ) . Egyből az itt jelen levő posztra hivatkoztak , de ezt nem mondták hogy lehet de nem lehet elvinni illetve megtartani a halat. Nagyot csalódtam sajnos ismét ebbe a tóba (kárászok hiánya, éjszakai horgászat csak taggal vagy az ő ajánlásával , kb 35-40 cm-es pontyok stb. ). Megjelenésre és környezetre egyébként 10/10. De sajnos nem hiszem hogy egy hamar visszatérnénk ide horgászni . 🙂

  • Üdvözlöm!
   A Horgász Büfében a ragadozó halakra vonatkozóan ugyan az a tájékoztatás van kinyomtatott formában, mint itt a honlapunkon. Ott is az szerepel,hogy az esetlegesen kifogott süllőt illetve csukát vissza kell helyezni a tóba. Viszont az nem szerepel, hogy nem lehet rájuk horgászni. Sajnálom, ha nem egyértelmű volt a kiírás és elnézését kérjük érte! De azt hogy a Büfében ki mit mond azt mi nem korlátozhatjuk, viszont kérésre bármelyik halőr tájékoztatást ad, illetve a minden esőház belsejében található négy telefonszám is azért van hogy segítséget, tájékoztatást lehessen kérni. Sajnáljuk, hogy csalódott a kárászok hiányára vonatkozólag, de minden horgásznak illene tudni, hogy 2014 január 01-től az ezüst kárászok telepítése tiltva van. Tehát logikus, hogy lassan el fog fogyni nálunk is. Az éjszakai horgászatra vonatkozó szabályok tökéletesen működnek, azon nem szándékozunk változtatni. A 35-40 cm-es pontyokra vonatkozólag nem értem mi a csalódás oka. Köszönjük viszont, hogy hogy környezetünket dicséretben részesítette, továbbra is igyekszünk tavunkat rendben tartani. Sajnáljuk viszont, hogy a közeljövőben nem szándékoznak tavunkat felkeresni, de bízunk benne hogy ezt a többi több mint 5000 vendéghorgász nem így látja!
   Tisztelettel: Szűcs T. Apagy HE.

Vélemény, hozzászólás?