Kellemest a hasznossal….

Elkezdődött tavunk éjszakai őrzése! Elsőként Urbán Attila volt beosztva erre a hasznosnak bizonyuló feladatra és hogy kellemes is legyen ez az éjszaka, arról egy a képen látható nagy bajuszú gondoskodott. A harcsa súlya 63 kg és 203 cm a hossza. Sajnos több adat egyenlőre nem áll rendelkezésünkre, de reméljük ezt tudjuk majd pótolni. De végül is szép volt Attila! Gratulálunk!

Tájékoztatjuk tagjainkat, hogy kiírásra került az egyesületi Évadnyitó Verseny. Akit érdekel, azok az abban leírtak szerint, a határidők betartása mellett jelezzék nevezési szándékukat.

És minden tavunkra érkező sporttársnak jelezzük, hogy a tó északi végén lévő tábor április 1-től 07 órától 18 óráig nyitva van! Itt vizesblokk és játszótér is található, használatuk díjmentes, viszont kérnénk a rendre és tisztaságra itt is vigyázni!

 

This entry was posted in Nincs kategorizálva. Bookmark the permalink.

2 thoughts on “Kellemest a hasznossal….

  1. “Táplálkozás
    Mindenevő, hallal, rákokkal, piócákkal, békákkal, puhatestűekkel táplálkoznak, a nagyobb példányok vízközelben élő kétéltűeket, emlősöket, vízimadarakat is zsákmányolnak. Egész éjjel keresi-kutatja táplálékát. Ahhoz, hogy 1-1 kilóval gyarapítsa súlyát, legalább 9-11 kilónyi táplálékot kell elfogyasztania. Rablásai rendszerint nem láthatóak, de sokszor vízörvényeket kelt forgásaival szürkületkor. Mindig a mély víz felől a sekély víz felé rabol. Halak közül inkább a kisebb példányokat ragadja meg hatalmas szája ellenére, tehát keszegeket, sügeret, compót szereti a legjobban. Zavaros, áradó vízben is táplálékot vesz magához.”
    Hirtelen csak ezt a leírást találtam a harcsa táplálkozásával kapcsolatban! Nem hiszem hogy ez teljesen pontos adat. Viszont szerintem úgy nőtt ekkorára ez a harcsa, hogy a fent írt mennyiség rendelkezésére állt!

Vélemény, hozzászólás?