VERSENYEK 2018

 Pergető verseny!

 A Sporthorgász Egyesületek Szabolcs – Szatmár – Bereg megyei Szövetsége rendezésében Páros Csónakos Pergető versenyre kerül sor. 2018. november 11.-én az Apagyi Kenderáztató tavon kerül megrendezésre.
Nevezni Szilágyi Imrénél a 06-30-228-4674 telefonszámon november 8.-án 12 óráig lehet. A versenyre előzetes jelentkezés szükséges. Saját csónakból horgászó kétfős csapatok jelentkezését várjuk. A versenyen résztvevő csapatok száma korlátozott, az első 18 nevezést tudjuk elfogadni. Horgászni csak mű csalival, kézben tartott bottal lehetséges, rögzített csónakból. A csapatok a kijelölt pályán, szabadon mozoghatnak, azonban csónakjaik 25m-en belül nem közelíthetik meg egymást, kivéve a helyváltoztatás közbeni keresztezéseket. A ki fogott halakat merítőháló segítségével kell csónakba emelni. Tilos szájfogó, vágóhorog és minden egyéb a halaknak sérülést okozó eszköz használata. Az elektromos csónakmotor használata megengedett. Robbanómotort és halradart használni tilos. A ki fogott halakat a mérlegelésig élve kell tartani pontyzsákban tárolva, a legkisebb sérülést okozva a halnak. Tilos szájbilincsen, pányván tárolni a ki fogott halakat. Mérlegelés után minden ki fogott halat szabadon kell engedni. Az eredménybe minden kifogott ragadozó hal beszámít. Az eredmények a csapat által kifogott halak teljes hosszát centiméterben összeadva alakulnak ki. Az itt nem szabályozott kérdésekben az Országos Pergető Versenyszabályzat az irányadó. A verseny hangjelzésre kezdődik és hangjelzéssel végződik. A kezdő hangjelzés előtt horgászó csapatok azonnali kizárásra kerülnek. A versenyen mindenki saját felelősségre saját csónakkal vehet részt. Az esetleges balesetekért a rendezőség nem vállal felelősséget. Díjazás: Az első hat csapat, és a legnagyobb halat fogó lesz díjazva serlegekkel. Nevezési díj csapatonként 10.000.-Ft, amely magába foglalja az ebéd és a reggeli költségeit. Nevezési feltétel: 2018-évre érvényes állami horgászjegy, és csapatonként legalább 1db láthatósági mellény, aminek felvételével halfogás esetén a mérlegelőknek jelezni kell a mérni való zsákmányt. (A mérlegelés mérlegelő csónakból folyamatosan történik.) A nevezési díjakat befizetni a helyszínen lehetséges. A verseny programja: 6.30-8.00-ig gyülekező, regisztráció, csónakok vízre bocsájtása, reggeli 8.00-14.00-ig verseny (közben mérlegelés mérlegelő csónakból) 14.30- ebéd eredményhirdetés, díjak kiosztása
Szilágyi Imre sk. Verseny Szakbizottság Elnöke

 

Évadzáró Egyesületi horgászverseny

 

  1. október 07-én (vasárnap) rendezzük meg az Évadzáró Egyesületi horgászversenyünket a tagjaink számára. A versenyen a felnőtt és ifi tagjaink indulhatnak.

A verseny menete:

  1. 10. 07-én: 6:00-ig gyülekező

6:00-tól sorsolás

7:00 kor verseny kezdete

13:00 kor verseny vége

Verseny lefújása után, mérlegelés és eredményhirdetés.

Nevezési díj nincs!

A versenyt a már évek óta érvényben lévő szabályok szerint bonyolítjuk le. 2 bot és botonként 1 horog használható. A halaknak sérülést nem okozó haltartó (gyűrűs vagy pontyzsák) használata kötelező. Etetésnél az egyesület vizén engedélyezett módszerek alkalmazhatóak. A verseny folyamán a horgászmódszerek szabadon válaszhatóak. A verseny díjazása a hagyományos módon történik, vagyis az első három helyezettet, valamint a legnagyobb halat fogó versenyzőt díjazzuk. A verseny közben étkezést biztosítunk.

Jelentkezni lehet 2018. 10. 05. 20:00-ig Apagyon a horgász büfében.

Jelentkezés esetén a versenyről való indokolatlan távolmaradás a jövő évi tagok versenyéről való kizárást eredményezheti!

 

 

9, 2018.09. hó  Maleczky Imre Emlékverseny és Fogyatékkal élők Megyi horgászversenye

10, 2018.10.07.Vasárnap ( Egyesületi verseny )

11, November: Csónakos pergető verseny novemberben!

kezdés 6 óra

vége 12 óra