2018. évi halárak….

Az itt látható táblázat a valóság mely magában hordozza a jöv? évi engedélyek napijegyek árának átgondolását, illetve az elvihet? halak mennyiségének korlátozását is. Nem is olyan korai err?l beszélni, hiszen nyakunkon az új év és bizony ezzel a változások ideje is. Konkrét számok még nincsenek, de már hangzottak el javaslatok! Ezért tettük közszemlére a fenti táblázatot, hogy legyen id? átgondolni a lehet?ségeket és okos gondolatok segítségével jó döntéseket hozni. Gondolunk itt a tagok által elvihet? halmennyiség korlátozására, (vagy) az engedély árak emelésére, valamint a napijegyek árának emelésére, (vagy) a jeggyel elvihet? halmennyiségek csökkentésére. Tudjuk igazán ezeknek a dolgoknak senki nem örül, de a fent látható árak alapján muszáj ezeket a dolgokat átgondolni, átszámolni! Tehát várjuk a hozzászólásokat, akár itt a honlapon, akár személyesen a tóparton!

(Sajnos sokan írnak nekünk név nélkül, ezért jelezzük, hogy ezek a legtöbbször rossz indulatú bejegyzések nem fognak kikerülni az oldalra!)

This entry was posted in Nincs kategorizálva. Bookmark the permalink.

9 thoughts on “2018. évi halárak….

    • Kedves Csaba! Sok éve vagy egyesületünk tagja ezért illene tudnod,hogy mi nem csak pontyot telepítünk! Legtöbbet az egyéb halakból, mostmár a keszegfélékből vásárolunk!. Amíg lehetett kárászt telepítenünk, akkor 300 Ft/ kg ár volt. Most nézted-e a keszeg árát? A ragadozó halakról egyenlőre még ne is beszéljünk! Azon kívül ami árat te itt látsz pl a 2017. évi nyári árat az bizony volt 900 Ft+áfa is. Így már egy kicsit más a felállás. Ezeket a számításokat a valós számlák alapján kell nézni, hiszen az idei halhiány igen-igen megváltoztatta a MA-HAL által kigondolt árakat.

    • Üdvözlöm!
      Ön már küldött néhány bejegyzést amit bizony rögtön töröltünk, mert bizony sértő és etikátlan volt! De visszatérve a témához! A hal áfájának csökkenése esetleg csak rövid távon hoz némi árcsökkenést, bár mi sajnos ebben sem hiszünk, mivel más tételeknél sem hozta meg ez az intézkedés a várt eredményt. Ha körül néz a piacon, már látszik hogy a jövő évre meg van emelve a hal áfa nélküli ára. És biztos hogy nem fogja az egyesület benyelni azt, hogy estlegesen akár a tagjaink, akár a vendéghorgászaink (és bizony olykor a húshorgászaink) a befizetéseiknek a többszörösét vigyék el tavunkról . A közgyűlés biztos hoz egy kompromisszumos megoldást, ami a többség akaratát fogja tükrözni. A jelenlegi ár-érték arányt továbbra is tartani fogjuk, ennek több módja is van. És még annyit, hogy itt nem néz senki hülyének senkit, de ha mégis úgy érzi akkor talán más oldalakat lapozgasson.

      • Üdvözlöm!Ne haragudjon,de olyan oldalt lapozgatok amilyet akarok.Én a többség érdekében írtam.Egy volt napijegyes horgászuk voltam,de az utóbbi két évben rossz irányt vett ez a tó is……..

        • Üdvözlöm!
          Nem hinném hogy rossz irányba haladnánk, hiszen a több mint 5000 fő vendéghorgász nem ezt sugallja! Viszont mi első sorban a tagjaink döntése alapján működünk és ezen nem is kívánunk változtatni.

  1. Érthetetlen számomra margoj@citromail fanyalgó bejegyzése, hiszen a környék, sőt merem állítani – telepítéseket, horgászrendet figyelembe véve -, Szabolcs-Szatmár-Bereg legkorrektebb horgászhelye Apagyon található.

Vélemény, hozzászólás?