E-ON felhívás

Hálózat

E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zártkörüen Működő Részvénytársaság — 4024 Debrecen, Kossuth u. 41.

Apagyi Kenderáztató-tó

Apagy Horgász Egyesület

Apagy

Kossuth út 145

4553

Nyíregyháza, 2019. február 19.

Tárgy: Figyelemfelhívás horgászegyesületek részére

Tisztelt Ügyfelünk, tisztelt Sporttárs!

2011. április közepén egy 33 éves férfi szenvedett halálos balesetet JászNagykun-Szolnok megyében, mikor a tószegi halastónál 6 méter hosszú

karbon szálas horgászbotjával beakadt a felette lévő nagyfeszültségú elektromos vezetékbe. 2007-ben Zala megyében, a Tótszerdahelyi halastónál történt hasonló, halálos baleset.

Hazánkban a nagyfeszültségű vezetékek előírás szerint, a földfelszíntől számított biztonságos, általában legalább 6 méter magasságban létesülnek. Az MSZ 1585/2012 számú magyar szabvány alapján a szabadvezetékek veszélyes közelsége 1,5 méter. Bármely tárggyal való érintésük, illetve 1,5 méteren belüli megközelítésük közvetlen életveszéllyel jár!

Az E.ON Hungária vállalatcsoport a korábbi balesetek kapcsán is felhívta az érintettek figyelmét erre a veszélyforrásra, és most ismételten a horgászszövetségek és horgásztó tulajdonosok, üzemeltetők segítségét kéri a további balesetek elkerülése érdekében.

Felelős vállalatként az E.ON Hungária csoport kéri mind a regionális horgászszövetségek és egyesületek, mind a magánkézben lévő horgásztavak tulajdonosait, hogy hívják fel a tagok figyelmét erre a típusú veszélyhelyzetre, továbbá különböző eszközök segítségével (pl.

figyelmeztető táblák elhelyezése) hangsúlyozzák a fokozott elővigyázatosság fontosságát a horgászok körében.

A hatékony baleset-megelőzés érdekében az áramszolgáltató közvetlen kooperációra is kéri minden hazai horgásztó tulajdonosát: amennyiben

hasonló problémát észlelnek közvetlen környezetükben (a halastó közvetlen környezetében), jelentsék azt a társaság elérhetőségein. Dél-dunántúli régió: 0680/20-50-20, Észak-dunántúli régió: 0680/533-533, Tiszántúli régió 0680/210-310.

Az elektromos vezetékek megközelítése minden tárggyal veszélyes, legnagyobb odafigyelést a karbonból készült horgászbotok használata igényli, melyek jó vezetőképességgel rendelkeznek. Erre az információra a bottesten szereplő kis piktogram is felhívja a használó figyelmét.

Társaságunk arra kéri a horgászni vágyókat, hogy saját életük védelme érdekében minden esetben kellő körültekintéssel járjanak el a horgászhely választásakor és ügyeljenek a horgászhely közeiében lévő távvezetéktől való biztonságos távolság megtartására.

Emellett kérjük, hogy tartsák be a figyelmeztetéseket és a karbonból készült horgászbotokat viharos idő és villámlás esetén inkább tolják össze, hiszen nincs olyan horgászélmény, mely megéri a kockázatot!

Segítő támogatásukat ezúton is megköszönve!

Üdvözlettel:

E.ON Tiszántúli Áramhálózati

Alfö di Zoltán Lřtkörűen Működő Részvénytársasř.

10

üzemvezető kiemelt területi üzemeltetési irányító E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt.