Vendéghorgászok figyelmébe!

Érvényes: 2022. június 20-tól!

Vendéghorgászok figyelmébe!

Kenderáztató Horgásztó Szabályzata!

Tavunkon a következő jegyek és jegyárak vannak érvényben:

Felnőtt: 5500 Ft (2bot) 2 nemes hal, 3 kg egyéb)

Sport : 3500 Ft ( 2 botos ) Halelvitel nélkül

Sport :  2300 Ft ( 1 botos ) Halelvitel nélkül

Ifjúsági: 2700 Ft ( 2 bot) 1 nemes hal, 2 kg egyéb

Gyerek: 1100 Ft  ) 1 bot ) 2 kg egyéb hal

A megváltott jegyek visszaváltása, illetve más típusra való cseréje nem engedélyezett!

A megváltott napijeggyel szeptember 01 és április 30 között 06 órától 20 óráig, május 01 és augusztus 31 között 06 órától 21 óráig lehet horgászni!

Tavunkon a pontymatrac használata kötelező!

Az éjszakai napijegyek 18 órától reggel 06 óráig érvényesek.

Éjszakai jegyet csak ajánló kártya birtokában lévő horgászoknak adunk ki!

       Vendéghorgászaink csak az érvényes állami jegy megléte mellett váltott napi területi engedély birtokában az azon feltüntetett időpontokon belül horgászhatnak tavunkon, érvényes területi jegy nélkül, a parton nem tartózkodhatnak. Érvényes napijegy nélkül a helyfoglalás tilos!  A helyi szabályok megismerése minden területi jegyet váltó horgászra nézve kötelező.

A parton felnőtt horgász egy időben 2 db maximum 2-2, legfeljebb három ágú (sportjegy esetén maximum 1bot- 1horog—vagy 2 bot maximum 1-1 horog a megváltott jegytípustól függően), ifi horgász 2 db max. 1-1 legfeljebb három ágú, gyerek horgász 1 db 1 egyágú horoggal szerelt horgászbot használata engedélyezett, melyeket, amennyiben bevetett állapotban vannak, a tulajdonos köteles közvetlen közelről felügyelni, azokat őrizetlenül hagyni, illetve őrzésüket másra átruházni tilos! Az engedélyezett bot szám mellett lehetőség van a maximum 1×1 m-s csalihal fogó háló használatára is. A kifogott halakat mással közös haltartóban tárolni tilos. A már haltartóba helyezett halak cseréje tilos!  A sportjegyet váltott horgászoknak a haltartó használata nem engedélyezett, a kifogott halakat azonnal vissza kell engedni! Aki a sportjeggyel kifogott halat más horgász számára átadja, azzal szemben szankcióként a maximálisan kiszabható eltiltást alkalmazzuk. Ez tavunkon jelenleg 5 év. Az engedélyezett megtartható mennyiség (Felnőtt horgász: 2 db nemes hal, melyből max 1 db lehet ragadozó illetve 3 kg egyéb hal, Ifi horgász 1 db nemes hal  illetve 2 kg egyéb. Gyerek horgász 0 db nemes hal, 2 kg egyéb.) fölött kifogott halakat a tóba visszahelyezni kötelező, azokat más személynek átadni súlyos szabálysértés! A már vizsgával rendelkező, de még a 18. életévét be nem töltő horgász csak ifjúsági jegy bírtokában horgászhat. A kifogott halakkal való megfelelő bánásmódot is szigorúan megköveteljük, különösképpen a nagytestű halak esetében! Az egyéb halak maximált mennyisége egy esetlegesen utoljára kifogott nagy testű hal kifogásával sem léphető túl, kivételt képez a busa mely felső súlyhatár nélkül elvihető.

Tavunkon a drót (fém) haltartó használata nem engedélyezett!

Tavunkon foglalt hely nincs, kivéve a stéges oldalon, ahol a helyet a tulajdonos kérésére kötelező átadni!

A napijegyen feltüntetett halmennyiség túllépése az egyéb halak tekintetében is fegyelmi eljárást von maga után! Területünkön a tükörponty 30 cm, pikkelyes ponty legkisebb megtartható mérete 35 cm, az amuré 40 cm! A csuka legkisebb megtartható mérete 50 cm! Amur és pisztráng maximum 3 kg! A 4 kg feletti pontyok, megtartása tilos! Süllőt, tokhalat és compót tilos megtartani, azokat kifogásuk után azonnal vissza kell helyezni a tóba! 20 cm alatti keszeg megtartása szintén nem engedélyezett. (Minden keszeg fajtára vonatkozik!) Egyéb szabályok, mint a darabkorlátozással védett halak beírásának kötelezettsége szintén az országos horgászrendben előírtak szerint működik. Aki az országos horgászrendben leírtakat nem tartja be, annak állami jegyét a helyszínen bevonjuk! A bevont jegyeket a halászati hatóság felé továbbítjuk!

A szivárványos pisztrángból a megváltott napi jegyenként maximum 1 db tartható meg a jelzett súlyhatár alatt!. A beírásra kerülő halak súlyát 0,1 kg pontossággal kell beírni! A halakat haltartóba helyezve szabad mérni, azok testébe semmilyen módon nem akasztható a mérleg kampója!

Tavunkon az etetés etető kosárral, csúzlival, parittyával illetve kézzel bedobott gombócokkal lehetséges. Bojlis horgászok esetén a dobócső használata engedélyezett! A felsoroltakon kívül más módszer nem engedélyezett! Az etetőhajó használata szintén tiltott! Kérjük az etető anyagok észszerű mennyiségének használatát.  Egyesületünk az év folyamán amennyiben szükségét látja, elrendelheti az etetés tilalmát! Erről a jegyváltás helyén tájékoztatást adunk.

Szemetes helyen a horgászat csak a hulladék eltávolítása után megengedett. A választott horgászhelyek tisztán tartása mindenki számra kötelező, függetlenül attól, hogy valójában ki szemetelt. Egy helyhez tartozó terület a kiválasztott helytől jobbra-balra 5 méter, valamint a mögötte lévő útig tart. Amennyiben a kiválasztott területen esőház, tűzrakó hely is van, akkor annak tisztán tartása is az ott lévő horgász feladata! A vízben lévő, de a partról illetve a stégekről (merítővel) elérhető szemét kiszedése szintén a hely használójának feladata.  Minden hozzánk látogató horgásztól elvárjuk, hogy tekintettel másokra, a horgász etika betartásával tartózkodjon a parton. Rendbontás esetén a területi jegy bevonásra kerül.

Tüzet rakni csak az arra kijelölt helyeken engedélyezett, gázégők használata kellő körültekintés mellett bárhol megengedett.

Tavunkon 4 fő rendészeti vizsgával rendelkező halőr, valamint 2 fő FM vizsgával, valamint 2 fő társadalmi halőr tevékenykedik.  Munkájuk akadályoztatása fegyelmi vétségnek minősül!  A tó üzemeltetőjének halászati őrei a hatályos jogszabályok alapján jogosultak a horgász okmányainak, zsákmányának, felszerelési tárgyainak, csomagjainak és gépkocsijának ellenőrzésére.  A halászati őröket hatósági feladatot ellátó személyként fokozott jogi védelem illeti meg, intézkedéseik kötelező érvényűek.  A halászati őr a területen teljes jogkörrel intézkedhet, vitás kérdésekben az ő álláspontja a döntő. Minden éjjel 1 fő őrzésre beosztott tagunk gondoskodik a tó felügyeletéről, velük a tagoknak és a vendéghorgászoknak is az együttműködés kötelező. A parton tartózkodásra jogosító okmányokat, illetve a már megfogott halakat kérésükre bemutatni kötelező! A tó elsősorban tagjaink befizetéséből működik a benne lévő halak az ő tulajdonuk is, ezért számítani kell arra, hogy az ő jelzésük alapján is eljárhatnak halőreink. Amennyiben valami nem érthető, nem egyértelmű, az esőházakban kifüggesztett telefonszámokon szívesen állunk bárki rendelkezésére!

Egyesületünknél a szabálysértések és azok elbírálás a 2021. január 01-vel hatályba lépett Országos Horgászrend VII. pontjában rögzített, “A kiemelt szabálysértési cselekmények és irányadó szankcióik” szerint történik.

A tó területén az üzemeltető által készített fotókat annak kiadványaiban, honlapján , termékein korlátozás és ellenszolgáltatás nélkül felhasználhatja. A területen mobilkamerák működnek, melyek felvételeit az üzemeltető a rendvédelmi feladataihoz korlátozás nélkül felhasználhatja.

A házirend betartása minden látogató számára kötelező! Ismeretének hiánya nem mentesít senkit a felelősségre vonás  alól.

Tájékoztatóink a : www.kenderaztato.hu oldalon!

Halászati őri telefonszámok:

30 8809020

30 5650735

APAGY 2022 június 20.

5 thoughts on “Vendéghorgászok figyelmébe!

 1. Apagyi Horgászegyesület felé az észrevételem:
  Van olyan érzésem, hogy a ti szemetekbe szálka a napijegyes horgász.Azért is merem veletek tudatni az észrevételemet, mert elég rendszeres látogatója vagyok vizeteknek. A 2018-as évre vonatkozó szabályotok is azt igazolja, illetve az én észrevételemet igazolja, mivel hogy a felnőtt napijegy árát megemeltétek, ezzel párhuzamosan a kifogott halmennyiséget csökkentettétek. Tehát ne a napijegyes horgászokat büntessétek ilyen drasztikus módon, hanem kutakodjatok a saját horgászaitok között, mivel, hogy volt olyan év, mikor telepítettetek a vízbe 8 kilón felüli pontyokat, ennek szemtanúja voltam, a betelepítés után 10 perccel fogtam is belőle egy kilenc és fél kilós pontyot, amit vissza is engedtem a vízbe.
  A megemlített évben 31 db napijegyet vásároltam nálatok, aminek az ára több mint 1 00000 forint volt.
  És a kapitális pontytelepítés után sem én, sem akivel a parton beszéltem napijegyes horgásszal, nem fogott ilyen súlyú pontyot.
  Hova lettek a nagy testű potykák?
  Nem vagyok kezdő horgász , a nap nem szívta őket fel a tóból.
  Van sejtelmem, nem kívánok senkit gyanúsítani, hogy a saját horgászaitok akik horgászhattak felügyelet nélkül éjszaka is rendszeresen, kimentették ezeket a nagysúlyú halakat a halastavatokból.
  Horgász üdvözlettel.

  • Nos ha annyira szálka a vendéghorgász akkor vajon miért jönnek évente több mint 5000-en? Ha szálka lenne, akkor sérelem érné Őket és nem jönnének. Valóban változtak a napijegyesekre érvényes szabályok, de változtak a tagokat érintő előírások is, úgy a területi jegy árára vonatkozóan mint az elvihető halak tekintetében. Te már sok okosságot írtál nekünk, még egy sem volt pozitív üzenetű. Akkor nem értem, hogy miért is vásárolsz meg egy évben 31 db napijegyet? Talán azért mert csak itt tudsz halat fogni, ahol 2-3 hetente telepítés van. Ha rossz májú lennék azt mondanám, hogy 31 napijegyet vásároltál és minő véletlen 31 telepítésünk volt??!! Sajnos fogalmad sincs róla hogy mennyi nagy testű halat fognak meg egy évben, és ha nem követted honlapunkon csak a telepítések időpontját akkor kár is erről beszélni. Te azt mondod visszatetted a 8 kg-os halat. Más is ezt mondja. Na vajon ki nem mond igazat? Írod hogy van sejtelmed a dolgokról. Ez nagyon kevés! Téged is meg lehet vádolni és bárki mást. Nem ismered az egyesület belügyeit, nem ismered, hogy mennyi fegyelmi eljárás van egy évben. Azt viszont tudnod kell, hogy nálunk a döntéseket a közgyűlés hozza, tehát ez a tagjaink dolga. Amennyiben elfogadod az egyesület által előírt szabályokat, akkor továbbra is szívesen látunk, sőt hozzászólásaidat is méltányoljuk. Viszont ha nem, akkor más vizeket kell keresned, melyekből több is van a környékünkön. Biztos vagyok benne, hogy az idei évet sem fogjuk rossz eredménnyel zárni, hiszen van itt a közelben olyan tó amelyiken 3000 Ft magasságában vannak a jegyárak, viszont azért halat nem vihet el senki. Tehát ha így nézzük, akkor talán nálunk egy iciripicirit jobb az ár-érték arány és ezzel továbbra is nyerőknek érezzük magunkat!
   Eredményes évet neked is!
   Szűcs Tibor Apagy HE.

 2. Tisztelt Toth Tibor.

  Semmi közöm hozzá , hogy miért ilyen rosszmáju de azért elgondolkozhatna azon .Hogyan gondolja azt ,hogy ha ön ugymond nem tud halat fogni akkor más embert ezáltal lopással vádol . Ha szo szerint nem irta le de az irása erre utal. Személy szerint nem érint ugyan az irása de ami igenis érint az, hogy von több ismerősöm és több barátom is a tagok között akik miatt válaszolok az undorito levelére. Ha olyan sokszor jár ki a tora akkor tudná , hogy egészen jo az összetartás a tagok között. Ami még a lényeg- figyelnek azért a saját tulajdonukra, mivel tagok és telepitések és a to egy részben az övék is. Én is többször megfordulok ott ha szabadidőm engedi.Példaként irom a következőt Nagyon sokszor voltam már ott és egyszer sem találkoztam halőrrel közelről. Holott több alkalommal is közelben ellenőrzött vendéghorgászt. A helyet nem emlitve ezt szová is tettem , mármint ,hogy engem nem ellenőrzött a halőr. Egy következő alkalommal olyan horgász volt a közelemben akivel még nem találkoztam . Sikeres fogás után az előirást követve a potyka szákba került igaz kicsit gyanusan viselkedtem szándékosan.
  Nem sok idő talán pár perc után jött a második kapás és ezzel egyidőben közeledett a halőr is. Ellenőrzött teljesen korrektül .Rendben talált mindent és a kérdésemre elárulta ,hogy bejött a gyanus viselkedésemre a reakcio. Szoltak a halőrnek rolam , mármint a gyanus viselkedésről. Arrol , hogy meggyanusit embereket azért el kéne gondolkoznia. Minden éjszaka más ember van éjszakai toőrzésen, és olyan nem létezik, hogy mindenki mindenkinek a barátja. Nem beszélve a szankciokrol amit egy ilyen lopási eset maga után vonzana.
  Nem tudom Ön kicsoda de szerintem mindenki Magábol indul ki. Nem akarok a bunkosága miatt semmi rosszat kivánni csak azt ami a Tüskevár horgásztavon divik. Ahogyan belép a vendéghorgász napijegyet váltani az irodába egyből szembetünik egy lista . A lista tulajdonképpen olyan tiszteletre mélto emberek neveit tartalmazzák akik a viselkedésük miatt nemkivánatosak a to területén.

 3. Üdv!
  Lenne pár kérdésem Önökhöz.
  Harcsából van-e felső súlykorlátozás? Ha igen, mekkora vihető el belőle? Valamint a pergetés engedélyezett-e?
  Bár olvastam a szabályban, hogy éjszaka csak ajánló kártyával lehet jegyet váltani, ezek szerint nem lehet nélküle folyamatosan horgászni mondjuk 2 napot? Ismeretség nélkül nem tudok ilyet kérni és éjszaka ugye nagyobb esély van a harcsára is.

  • Üdvözlöm!
   A harcsa felső súlyhatár nélkül elvihető! A pergetés engedélyezett! Éjszaka vendéghorgásznak valóban csak ajánló kártya birtokában lehet horgászni!
   Ez több éve így van és azóta probléma mentes éjszakáink vannak. Ezen a tagok és a kártyával rendelkezők nyugalma és biztonsága érdekében a jövőben sem fogunk változtatni. Problémájával nincs egyedül, értjük, de csak Ön tud rajta segíteni azzal ha talál egy tagot aki megbízik Önben és ad egy kártyát! 130 felnőtt tagunk van akik jogosultak erre, szerintem ha nagyon keres talál ismerőst köztük. Az viszont más kérdés, hogy adni fog-e kártyát, mivel probléma esetén aki adja az is szankcionálva van.
   Szűcs T. Apagy HE

Vélemény, hozzászólás?