Verseny szabályzat

APAGY HE. Versenyszabályzat

 

1, Versenyre való jelentkezés.

A meghirdetett versenyre a honlapon előzetesen kihirdetett határidőig illetve helyen vagy telefonszámon lehet jelentkezni. Határidőn túli nevezést nem tudunk elfogadni.

2, Regisztráció, versenyen való részvétel.

A versenykiírásban szereplő időben minden versenyre jelentkező köteles megjelenni ott a rendezőségnek érvényes országos engedélyét bemutatni ellenőrzés céljából.

3, A verseny menete,sorsolás , szabályai.

Rajhelyek sorsolása a nevezési sorrend alapján történik. Sorsolást követően a versenyző elfoglalhatja a horgászhelyét és megkezdheti a felkészülést. A versenyen kiírásnak megfelelően 1 vagy 2 bot is használható fenekező vagy úszós készséggel szerelve. A botokon 1 db egy ágú horog használható. Tartalék bot több is lehet előkészítve a horgásznál. A verseny megkezdéséig vízmélységet illetve távolság megjelölésére a készségek bedobhatók a vízbe, de csalival vagy etetőanyaggal TILOS. A megfogott halakat mindenkinek nagy mérető haltartóban kell tartani a mérlegelésig. A halak merítéséhez segítséget kérhet a horgász akár szomszédjától akár segítőtől. Csak az a hal számít bele az értékelésbe amit a horgász saját botjával saját maga fáraszt ki.

A verseny megkezdése előtt 5 perccel hangjelzés halható, ekkor kezdhetik meg a horgászok az etetést, mely lehet kézzel, csúzlival, etetőkosárral, parittyával. Etetőhajó használata TILOS.

A következő hangjelzés a verseny kezdetét jelzi.

Verseny közben a mérlegelés folyamatos, illetve nagyobb testű hal fogása esetén köteles jelezni azt a mérlegelők felé.

Versenyen minden halfajta és annak minden mérete beleszámít, a verseny végeredményébe, de mérlegelést követően azonnal vissza kell helyezni a vízbe. A versenyen megfogott halakból megtartani TILOS.

A verseny vége előtt 10 perccel újabb hangjelzés következik, mely figyelmeztet a még vízben lévő hal fárasztást minél hamarabb be kel fejezni.

A következő hangjelzés a verseny végét jelzi.

A lefújáskor még vízben lévő fárasztás alatt álló hal már nem számít bele az értékelésbe.

A mérlegelést mindenki a helyén köteles várni.

A mérlegelést követően mindenki köteles megjelenni a halőrháznál eredményhirdetésre, megtisztelve ezzel a horgásztársait illetve a szervezők munkáját.

A helyezési sorrend a fogott súlyok alapján történik, súlyegyenlőség esetén a kifogott halak darabszáma dönt.

A versenyen ideje alatt hangoskodni másokat megbotránkoztató viselkedéssel zavarni TILOS.

Ezek megszegése figyelmeztetéssel vagy súlyos esetben kizárással büntethető.

Minden további kérdésben az Országos Versenyszabályzat a mérvadó.

 

Apagy 2018.01.02.