SZABÁLYOK

Vendéghorgászok figyelmébe!

Kenderáztató Horgásztó Szabályzata!

Tavunkon a következő jegyárak vannak érvényben:

Felnőtt: 3500 Ft

Ifjúsági: 1750 Ft

                               Gyerek: 800 Ft  

A megváltott napijeggyel szeptember 01 és április 30 között 06 órától 20 óráig, május 01 és augusztus 31 között 05 órától 21 óráig lehet horgászni!

   Vendéghorgászaink csak az érvényes állami jegy megléte mellett váltott napi területi engedély birtokában az azon feltüntetett időpontokon belől horgászhatnak tavunkon. Érvényes területi jegy nélkül, a parton nem tartózkodhatnak még helyfoglalás céljából sem. A helyi szabályok megismerése minden területi jegyet váltó horgászra nézve kötelező.

A parton egy időben 2 db maximum3-3 horoggal szerelt horgászbot használata engedélyezett, melyeket  amennyiben bevetet állapotban vannak, a tulajdonos köteles közvetlen közelről felügyelni, azokat őrizetlenül hagyni illetve őrzésüket másra átruházni tilos! A 2 bot használata mellett lehetőség van a maximum 1×1 m-s csalihal fogó háló használatára is. A kifogott halakat mással közös haltartóban tárolni tilos. A már haltartóba helyezett halak cseréje tilos!  Az engedélyezett mennyiség (2  nemes hal és 4 kg egyéb) fölött kifogott halakat a tóba visszahelyezni kötelező, azokat más személynek átadni súlyos szabálysértés!

Tavunkon a drót (fém) haltartó használata nem engedélyezett!

Tavunkon foglalt hely nincs, kivéve a stéges oldalon, ahol a helyet a tulajdonos kérésére kötelező átadni! A parton tartózkodni csak érvényes napijegy megléte esetén lehetséges. Ennek hiányában helyfoglalás nem lehetséges!

A napijegyen feltüntetett halmennyiség túllépése az egyéb halak tekintetében is fegyelmi eljárást von maga után! Területünkön a pikkelyes ponty legkisebb megtartható mérete 35 cm, az amuré 40 cm! A többi hal tekintetében az országos előírások a mérvadóak. Egyéb szabályok, mint a darabkorlátozással védet halak beírásának kötelezettsége szintén az országos horgászrendben előírtak szerint működik. Aki az országos horgászrendben leírtakat nem ismeri, annak területi jegyét a helyszínen bevonjuk!

Az 5 kg feletti nemes halak, illetve amur és tokhal megtartása tilos!  Azok megfogása esetén, fényképezés, mérlegelés után, kíméletes bánásmód mellett azonnal visszahelyezendő a tóba!

A pisztrángból és tokhalból horgászatonként maximum 1-1 db tartható meg. A beírásra kerülő halak súlyát 0,1 kg pontossággal kell beírni! A halakat haltartóba helyezve szabad mérni, azok testébe semmilyen módon nem akasztható a mérleg kampója!

Tavunkon az etetés etető kosárral, csúzlival, parittyával illetve kézzel bedobott gombócokkal lehetséges. Bojlis horgászok esetén a dobócső használata engedélyezett! Kérjük az etető anyagok ésszerű mennyiségének használatát.  Egyesületünk az év folyamán amennyiben szükségét látja, elrendelheti az etetés tilalmát! Erről a jegyváltás helyén tájékoztatást adunk.

Szemetes helyen a horgászat csak a hulladék eltávolítása után megengedett. A választott horgászhelyek tisztán tartása mindenki számra kötelező, függetlenül attól, hogy valójában ki szemetelt. Egy helyhez tartozó terület a kiválasztott helytől jobbra-balra 5 méter, valamint a mögötte lévő útig tart. Amennyiben a kiválasztott területen esőház, tűzrakó hely is van, akkor annak tisztán tartása is az ott lévő horgász feladata! A vízben lévő, de a partról illetve a stégekről (merítővel) elérhető szemét kiszedése szintén a hely használójának feladata.  Minden hozzánk látogató horgásztól elvárjuk, hogy tekintettel másokra, a horgász etika betartásával tartózkodjon a parton. Rendbontás esetén a területi jegy bevonásra kerül.

Tüzet rakni csak az arra kijelölt helyeken engedélyezett, gázégők használata kellő körültekintés mellett bárhol megengedett.

Tavunkon 2 fő rendészeti vizsgával rendelkező halőr, valamint 2 fő FM vizsgával, valamint 1 fő társadalmi halőr tevékenykedik.  Munkájuk akadályoztatása fegyelmi vétségnek minősül! Minden éjjel 1fő őrzésre beosztott tagunk gondoskodik a tó felügyeletéről, velük az együttműködés kötelező. A parton tartózkodásra jogosító okmányokat illetve a már megfogott halakat kérésükre bemutatni kötelező! A tó elsősorban tagjaink befizetéséből működik a benne lévő halak az ő tulajdonuk is, ezért számítani kell arra, hogy az ő jelzésük alapján is eljárhatnak halőreink. Amennyiben valami nem érthető, nem egyértelmű, az esőházakban kifüggesztett telefonszámokon szívesen állunk bárki rendelkezésére!

A házirend betartása minden látogató számára kötelező! Ismeretének hiánya nem mentesít senkit a felelősségre vonás  alól.

APAGY 2017 MÁRCIUS 15.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.